مدل McKinsey 7S یک مدل مدیریتی برای تجزیه و تحلیل داخلی است. مک کینزی بیان می کند که شما می توانید سازمان داخلی یک شرکت را به 7 جزء اصلی (عوامل) تقسیم کنید. هر 7 عامل با مدیریت عملیاتی مطلوب در تعادل هستند.
در این مقاله ما توضیح مفصلی و مدل دقیق 7S ارائه می دهیم. ما برای هر جزء یک مثال ارائه می دهیم. ما همچنین به طور مفصل توضیح می دهیم که چگونه می توانید از مدل 7S استفاده کنید و با آن تجزیه و تحلیل کنید.
مدل 7S مک کینزی شامل اجزای زیر است:
3 عوامل سخت:
– سیستم – استراتژی – ساختار |
4 عوامل نرم:
– ارزش های مشترک – سبک(روش) – مهارت ها – کارکنان |
ما یک توضیح کوتاه و یک مثال برای هر عامل از مدل 7S ارائه می دهیم.
شناسایی و تغییر عوامل سخت در مدل 7S آسان تر از عوامل نرم است که بعداً در مورد آنها صحبت خواهیم کرد. عوامل سخت چیزهایی هستند که می توانید در مورد آنها فکر کنید و اجرا کنید ، مانند تهیه یک برنامه استراتژیک ، ترسیم نقشه سازمان ، تدوین فرایندهای رسمی و راه اندازی سیستم های ارتباطی.
در مدل McKinsey 7S ، سیستم به معنی عملیات یک شرکت است. در اینجا ، تصور می شود که کدام فرآیندها و وظایف برای ارائه محصولات یا خدمات مورد نیاز است. این شامل فناوری اطلاعات مانند CRM ، مدیریت اسناد و برنامه های مالی نیز می شود.
نمونه سوالات مدل 7S برای تجزیه و تحلیل سیستم:
یکی از بخشهای قوی و انقلابی مدل 7S این است که استراتژی در مرکز نیست ، بلکه تنها یکی از 7 عامل است. استراتژی در واقع به معنی برنامه های آینده شرکت است. با استراتژی ، مهم است که انتخاب های واضحی انجام شود (تمرکز). هدف نهایی استراتژی باید بدست آوردن مزیت رقابتی نسبت به رقبای خود باشد.
نمونه سوالات مدل 7S برای تجزیه و تحلیل استراتژی:
بیشتر بخوانید : مشاوره مدیریت
عامل ساختار نحوه سازماندهی شرکت است. نمودار سازمانی چگونه است؟ در اینجا مشخص می شود که کدام بخش مسئول کدام فرایند است و چه کسی به چه کسی گزارش می دهد.
نمونه سوالات مدل 7S برای تجزیه و تحلیل ساختار یک سازمان:
درک 4 عامل نرم در مدل 7S دشوارتر است و بنابراین تأثیرگذاری بر آنها دشوارتر است. عوامل نرم عمدتا به فرهنگ شرکت مربوط می شود. اینها موضوعاتی هستند که فقط می توانند تحت تأثیر قرار گیرند و نمی توانند تحمیل شوند. به گفته سازندگان مدل 7S ، عوامل نرم حداقل به اندازه عوامل سختی که در بالا بحث کردیم دارای اهمیت هستند.
ارزشهای مشترک در مورد فرهنگ سازمانی حاکم بر شرکت است. چشم انداز شرکت نیز بخشی از این جزء را تشکیل می دهد. مقادیر مشترک در مرکز مدل 7S قرار دارند و این کار بیهوده انجام نمی شود. ایده پشت این است که ارزشهای مرکزی در یک شرکت بر همه جنبه های دیگر تأثیر می گذارد. شرکتی با ایده (چشم انداز) خاص موسسان تاسیس شده است. این به تمام قسمتهای شرکت سرایت می کند. اگر ارزشهای اصلی در یک شرکت تغییر کند ، این بر همه عوامل درون شرکت تأثیر می گذارد.
نمونه سوالات مدل 7S برای تجزیه و تحلیل ارزشهای مشترک یک سازمان:
فاکتور کارکنان مربوط به کارکنان داخل شرکت است. در این بخش از مدل 7S ، سیاست منابع انسانی (HR) یک سازمان مورد بحث قرار می گیرد. به عنوان مثال ، سیاست منابع انسانی درباره افرادی است که استخدام می کنید ، چگونه به کارکنان خود انگیزه ، آموزش و پاداش می دهید.
نمونه سوالات مدل 7S برای تجزیه و تحلیل خط مشی پرسنل یک سازمان:
این بخش درباره شیوه مدیریت است. آیا سبک رهبری از بالا به پایین است یا از پایین به بالا؟ آیا فضای درون شرکت غیر رسمی است یا رسمی و سلسله مراتبی؟
همه اینها مسائلی است که بر نحوه عملکرد کارکنان در یک سازمان تأثیر می گذارد. همچنین بر نوع کارکنانی که شما به عنوان یک شرکت جذب می کیند. سوالات برای تجزیه و تحلیل سبک مدیریت در یک سازمان فقط در بالا ذکر شد. همچنین می توانید برای مثال بپرسید که آیا کارکنان با یکدیگر همکاری می کنند یا رقابتی
مهارتها یا مهارتها در مورد مهارتهایی است که در سازمان موجود است. نقاط قوت سازمان چیست؟
نمونه سوالات مدل 7S برای شناسایی مهارتهای موجود در یک سازمان:
شما از مدل 7S برای تجزیه و تحلیل داخلی استفاده می کنید. این می تواند تجزیه و تحلیل یک شرکت باشد ، اما البته شما همچنین می توانید یک بخش یا حتی یک پروژه را با آن تجزیه و تحلیل کنید.
ایده پشت مدل McKinsey 7S این است که همه 7 ها در تعادل هستند. اگر یکی از 6 ها با بقیه مطابقت نداشته باشد ، این تأثیر منفی بر عملکردهای تجاری دارد. من می گویم 6S و نه 7 ، زیرا اگر S وسط (مقادیر به اشتراک گذاشته شده) تغییر کند ، روی همه S های دیگر تأثیر می گذارد.
برای پروژه های تغییر ، از مدل 7S می توان به عنوان چارچوبی برای جلوگیری از عدم تعادل سازمان استفاده کرد. نمونه هایی از پروژه های تغییر عبارتند از:
با مدل 7S از مک کینزی می توانید به اصطلاح “تحلیل شکاف” را انجام دهید. شما وضعیت فعلی را بررسی کرده و آن را با موقعیتی که می خواهید به آن بروید مقایسه کنید. هنگامی که مشکلات مشخص شد ، می توان آنها را برطرف کرد. پس از مدتی دوباره تجزیه و تحلیل را انجام می دهید تا ببینید آیا واقعا مشکلات حل شده اند یا خیر.
همانطور که در بالا اشاره کردیم ، مهم است که همه 7 عامل در مدل 7S با یکدیگر در تعادل باشند. اگر از مدل 7s استفاده می کنید ، مفید است که همه عوامل را در مقابل یکدیگر قرار دهید. به همین دلیل ما ماتریس زیر را برای شما ساخته ایم. این ماتریس یک کاربرگ است که می توانید از آن برای تکمیل سریع مدل 7S استفاده کنید.