چگونه بازاریاب موفقی باشیم؟

برای این که یک بازاریاب موفق و اثر گذار باشیم باید شرایط زیر را در سازمان و شرکت خود رعایت کنیم.

1. پیگیری مناسب و برنامه ریز شده

میتوان گفت پیگیری از مشتری یکی از مهمترین و شروع کننده روند یک بازاریاب موفق است. پیگیری باید در زمانهای درست و به روش مشخص انجام شود تا حس بدی در مشتری ایجاد نشده و بهترین نتیجه حاصل شود. برخی پیگیری را با روش دارکوبی اشتباه گرفته و فکر میکنند که برای پیگیری باید بارها با مشتری تماس گرفت در حالی که اینگونه سبب نارضایتی مشتری و حس ایجاد مزاحمت در وی میشود. ضمن اینکه بی توجهی به مشتری نیز اثر سو دارد.

2. حواستان به طور کامل به مشتری باشد 

مراقب باشید درصورتیکه در هنگام پیگیری از مشتری حواستان به چیزی غیر از فروش باشد او متوجه شده و به صورت ناخودآگاه عکس العمل نشان میدهد. برای اینکه رفع این مشکل باید فهرست کاملی از برنامه های روزانه , هفتگی و حتی ماه خود داشته باشید و هنگامی که پشت میز کار خود هستید به جای فکر کردن به اموری که میتوانید در طول روز انجام دهید و یا وظایف از دست رفته خود فقط به فکر فروش باشید.

3. تلاش کنید تا از نظر مشتری کاملا حرفه ای باشید

برخی از افراد نسبت به سایرین از هوش بالاتری برخوردار هستند و سعی میکنند با سوالاتی حرفه ای شما را به چالش کشیده و میزان حرفه ای بودن شما را بسنجند اما بالابردن دانش فنی و علمی در آن حد کار دشواری است و ممکن است که فراموشی نیز در این کار تاثیر گذار باشد. راه حل این مشکل آماده کردن سوال و جواب های پیشفرض است, بانک اطلاعاتی که بتواند شما را برای انواع سوال و جواب آماده کند. سهولت و سرعت دسترسی به این اطلاعات نیز اهمیت ویژه ای دارد مشتری نباید برای دریافت پاسخ خود منتظر شود.

4. برنامه ریزی و آمادگی کامل برای هر تماس

اینکه در اولین تماس اطلاعات کاملی در مورد مشتری و حرفه او داشته باشید اهمیت بالایی دارد چرا که میتوانید در تماسهای بعدی به او ثابت کنید که میتوانید به او در جهت ارتقا کسب کار کمک کنید.شناسایی مشتری قبل از تماس یکی از مهمترین اصول بازاریاب موفق است. شما باید مشتری را به صورت کامل بشناسید، اینکه اسم و فامیل او چیست و در حال حاظر در کدام مرحله از فروش شما قرار دارد، چه اقداماتی برای او صورت گرفته، با چه اشخاصی در ارتباط بوده، میزان رضایت او از اقدامات پیشین چیست.

استفاده از یک مشاور بازاریابی و فروش و یک سیستم CRM ساده در این مورد کمک زیادی به شما می کند.

5. اصول اولیه را به صورت کاملا حرفه ای رعایت کنید

نموداری از فرآیند و مراحل فروش خود آماده و آن را بطور دقیق و بترتیب اولویت انجام دهید مثلا اگر بعد از تماس با مشتری و دریافت موافقت اولیه نیاز به ارسال پیش فاکتور و یا مستندات تکمیلی بود آن را در زمان و با روشی که با مشتری هماهنگ کردید برای او ارسال کنید و پیگیر نتیجه نیز باشید. چنین چیزی نیاز به ایجاد یادداشتهای زمان دار و تقویم کاری و دقت عمل بسیار بالایی دارد.

6. رابطه بلند مدت با مشتری ایجاد نمایید

ذهن بسیاری از مشتریان به بازاریابان بسیار منفی است و حس میکنند که فقط وقت با ارزششان با آنها تلف میشود، سوالهای بی اساس و تکراری یکی از مهمترین عواملی است که باعث ایجاد این حس میگردد، علاوه بر این الگوی رفتاری افراد متفاوت است. فهرستی از سوالات مهم تهیه کرده و با توجه به نوع مشتری و الگوی رفتاری وی سوالات مناسب را پرسیده و به دقت به آن گوش داده و نکات مهم را یادداشت کنید و ببینید چطور میتوانید کمک بیشتری به او بکنید.

7. بیشتر اعتمادسازی کنید

طبق بررسی های انجام شده از میان خریداران لپتاپ 80 درصد آنها دلیل انتخاب را توصیه دوستانشان اعلام کردند یکی از روشهایی که باعث بالا رفتن سطح اعتماد مشتری میگردد داشتن دوستی مشترک است. شناسایی ارتباط فامیلی و یا دوستانه با مشتریان تاثیر بسیار مناسبی برای اعتماد سازی دارد.

8. از قانون پاراتو استفاده کنید

شما برای 80 درصد مشتریان تنها 20 درصد وقت و برای 20 درصد باقیمانده 80 درصد از وقت خود را گذاشته اید ، قانون 20 / 80 میگوید که 20 درصد از وقتی که میگزارید میتواند 80 درصد از مشتریان شما را بسازد.. پس مشتریان خود را دسته بندی کرده و سعی کنید وقت خود را بیشتر برای مشتریان با ارزش و خریداران واقعی صرف کنید.

بیشتر بخوانید : مشاوره توسعه کسب و کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.